RSS

Prajitura Snikers

30 dec.

Recunosc ca de mult am intentia de a face aceasta prajitura si nu stiu de ce doar de acest Craciun am si dus planul la indeplinire…dar bine am facut!:)

Dupa prima testare o inscriu lejer in lista de prajituri preferate 🙂

IMAG0955

Ingrediente pentru blat:

-8 albusuri

-150g zahar

-100g faina

-250g nuca macinata

-1 plic praf de copt

-1 praf de sare

Ingrediente pentru stratul 1:

-3 tablete ciocolata alba

-3 linguri ulei

Ingrediente pentru stratul 2:

-250g zahar

-250 unt 80%

-250g arahide

-8 galbenusuri

Ingrediente pentru stratul 3:

-2 tablete ciocolata cu lapte

-1 tableta ciocolata 55%

-3 linguri de ulei

IMAG0930

Mod de preparare:

Desi pare o prajitura complicata ..va asigur ca nu e deloc asa si rezulatul merita 🙂

Asadar incepem cu blatul pentru care batem spuma cele 8 albusuri impreuna cu un praf de sare, iar apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o consistenta frumoasa de bezea :

IMAG0932

Adaugam apoi nucile si faina amestecata cu praful de copt si le incorporam usor cu o spatula amestecand de sus in jos.

Blatul astfel obtinut il punem in tava mare a aragazului tapetata cu hartie de copt si il intrducem la cuptorul incins la 175-180 grade pentru aproximativ 20 de minute (pana trece testul cu scobitoarea):

IMAG0934

Lasam blatul la racit si intre timp putem trece la primul strat si anume cel de ciocolata alba, pentru care topim la bain-marie ciocolata alba impreuna cu uleiul amestecand continuu.

Lasam sa se racoreasca putin si apoi adaugam peste blat.

Urmeaza apoi stratul 2, cel de caramel cu arahide sarate.

Punem pe foc intr-o cratita cu fund dublu 125g zahar si il caramelizam (atentie sa nu se arda pentru ca devine amar). Cand zaharul s-a topit adaugam untul si continuam sa amestecam continuu.

Separat mixam cele 8 galbenusuri cu restul de 125g zahar.

Adaugam mixul de galbenusuri peste caramel si continuam sa amestecam. Va recomand sa faceti totul la flacara cat mai mica pentru a nu arde compozitia.

Adaugam apoi si arahidele si mai tinem pe foc circa 5 minute pana cand caramelul este gros si lucios.

Adaugati caramelul dupa ce s-a mai racit peste prajitura. Ar fi foarte bine ca stratul de ciocolata alba sa fie aproape rece pentru a nu se intrepatrunde straturile intre ele:

IMAG0936

Cat timp se raceste caramelul pe prajitura pragatim si ultimul strat , cel de ciocolata neagra pentru care topim la bain-marie ciocolata rupta bucati impreuna cu uleiul.

Cand ciocolata s-a topit, lasam putin sa se racoreasca si adaugam peste stratul de caramel.

Si cam asta este tot..apoi putina rabdare cat prajitura sta la frigider 2-3 ore si apoi e numai buna de servit.

IMAG0956

Va urez spor la treaba si pofta buna!

P.S: Eu ma apuc de cumparat ingrediente pentru tortul de revelion:).

Sa aveti un an nou plin cu bucurii si realizari si sa ne vedem/auzim cu bine!

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe decembrie 30, 2015 în Prajituri, Uncategorized

 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: