RSS

Tort de ciocolata cu crema de lapte

04 ian.

Asa cum spuneam, pentru Revelion am ales sa testez o noua reteta de tort si rezultatul mi-a placut asa ca iata reteta impartasita 🙂

IMAG0972

Ingrediente blat:

-250g ciocolata 55% cacao

-60g unt

-40ml ulei

-100ml frisca lichida indulcita

-4 oua

-100g zahar

-200g faina

-1 plic praf copt

-1 praf de sare

Ingrediente crema de lapte:

-1l lapte

-250g zahar

-125g faina

-25g amidon

-200ml frisca lichida indulcita

-1 pastaie vanilie

Ingrediente crocant:

-150g alune prajite nesarate

-100g  zahar brun

Ingrediente sirop:

-6 linguri zahar brun

-250g apa fierbinte

-2 linguri brandy

Mod de preparare:

Pentru blat punem ciocolata la topit impreuna cu uleiul, untul si frisca si amestecam. Cand este complet topita oprim focul si lasam sa se raceasca.

Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul si separat mixam albusurile cu un praf de sare.

Cand ciocolata este rece o adaugam la mixul de galbenusuri si mixam pana la omogenizare.

Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt pe care o incorporam cu o spatula amestecand de sus in jos. La final incorporam si spuma de albusuri procedand in acelasi mod.

Punem compozitia intr-o forma cu diametrul de 24cm tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute:

IMAG0962

Lasam blatul sa se raceasca si intre timp pregatim crema si siropul.

Pentru crema amestecam zaharul, faina, amidonul si incorporam usor laptele amestecand constant ca sa nu avem cocoloase, punem si continutul unei pastai de vanilie si totul merge pe foc mic amestecand continuu pana cand se va ingrosa .

Oprim focul, acoperim cu craticioara cu folie alimentara si lasam sa se raceasca complet in mod natural.

Separat mixam frisca bine de tot si cand crema de lapte este complet rece o adaugam la frisca mixand continuu.

Pentru sirop: punem zaharul la caramelizat si cand este complet topit (atentie sa nu se arda pentru ca va deveni amar! ), adaugam apa fierbinte si mai tinem pe foc cat sa avem tot zaharul dizolvat. Adaugam la final si brandy si lasam sa se raceasca.

Pentru crocant: maruntim alunele si le punem pe foc impreuna cu zaharul si o lingura de apa fierbinte si amestecam pana cand zaharul este frumos caramelizat. Scoatem amestecul si il punem pe o hartie de copt si il lasam si pe el la racit :

IMAG0964

Acestea fiind zise ne putem apuca de montat:)

IMAG0965

Taiem blatul in 3 parti egale, punem prima parte pe care o insiropam bine, adaugam apoi 1/3 din crema de lapte , apoi urmatorul blat + sirop+ 1/3 crema de lapte si apoi ultimul blat insiropat si el desigur+ 1/3 crema si la final il imbracam in crocantul pe care eu l-am mai maruntit odata la robot.

IMAG0966

Si il punem la rece si servim dupa cel putin 2-3 ore 🙂

Spor la treaba si pofta buna!

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe ianuarie 4, 2016 în Prajituri, Uncategorized

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: