RSS

Quiche cu feta si spanac

08 feb.

Din ciclul ce mai putem combina ca sa obtinem un quiche gustos , m-am oprit la feta si spanac si nu am regretat, asa ca daca va teneteaza ceva fara carne iata reteta 🙂

IMAG1065

Ingrediente aluat:

-200g faina

-100g unt

-5-6 linguri apa rece

-1 praf de sare

Ingrediente umplutura:

-200g branza feta

-200g spanac

-o ceapa mica

-3 linguri smantana

-2 oua

-sare, piper,ulei de masline

IMAG1059

Mod de preparare:

Pentru aluat amestecam faina cu un praf de sare si cu untul, apoi adaugam treptat apa si framantam pana obtinem un aluat elastic. Il infasuram in folie alimentara si il punem la frigider pentru jumatate de ora.

Intre timp pregatim umplutura. Intr-o tigaie punem putin ulei de masline in care calim usor ceapa tocata marunt. Cand ceapa devine lucioasa adaugam si spanacul pe care il sotam putin:

IMAG1061

Lasam amestecul la racit.

Intr-un bol amestecam bine ouale cu smantana si cu branza data pe razatoare sau faramitata .

Cand s-a racit, adaugam spanacul peste restul ingredientelor.

Din aluat intindem o foaie pe care o punem la cuptor pana devine usor aramie, apoi scoatem de la cuptor , adaugam umplutura:

IMAG1063

Si coacem din nou pana arata cam asa:

IMAG1064

Se poate servi atat calda, cat si rece:)

Spor la treaba si pofta buna!

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe februarie 8, 2016 în Aperitive, Uncategorized

 

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: