RSS

Tort cu piersici

09 mai

Daca doriti un tort usor si cu aspect mai altfel  acesta va fi o optiune buna .

Eu l-am pregatit pentru aniversarea celor 30 de ani de viata ai iubitului mei si a fost un cadou reusit 🙂

IMAG1214

Ingrediente blat:

-4 oua

-75g faina

-100g amidon

-1 plic praf de copt

-10g cacao

-1 plic praf de copt

-1 borcan piersici in compot

-1 praf de sare

Ingrediente crema:

-250g mascarpone

-16g gelatina foi

-150ml sirop de piersici

-75g zahar

-40ml brandy

-600ml smantana pentru frisca indulcita

Ingrediente sirop:

-200ml apa

-150g zahar

-1 pastaie vanilie

-5-6 linguri brandy

Ingrediente decor:

-200g ciocolata neagra

IMAG1194

Mod de preparare:

Incepem cu blatul pentru care mixam ouale intregi impreuna cu zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare pana cand isi tripleaza volumul si se albesc:IMAG1195

Amestecam separat faina, amidon,cacao si praf de copt.

Le incorporam in amestecul de oua cu o spatula amestecand de jos in sus.

Compozitia astfel obtinuta o punem intr-o forma tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximatix 25 de minute:

IMAG1198

Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca bine de tot.

Pregatim intre timp siropul pentru care punem la fiert apa cu zaharul si pastaia de vanilie:

IMAG1199

Si cand avem zaharul topit in intregime oprim focul si adaugam brandy. Lasam si siropul la racit.

Pentru pregatirea cremei – punem la hidratat gelatina in apa rece. Punem la foc siropul de piersici impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si brandy si lasam pe foc cat sa fie fierbinte dar nu sa dea in clocot. Oprim focul si punem gelatina bine stoarsa. Lasam la racit.

Mixam mascarpone si apoi il introducem lingura cu lingura in siropul de mai sus (doar cand acesta este rece).

Separat batem frisca:

IMAG1202

Incorporam frisca in amestecul celalat treptat si astfel am obtinut crema pentru tort 🙂

Urmeaza montajul pentru care taiem blatul in 2 parti egale:

IMAG1201

Punem partea de jos intr-un inel detasabil si insiropam din belsug.

Punem apoi piersicile bineeee scurse pentru un test 🙂

IMAG1203

Decupam din cealalta parte de blat un cerc cat spatiul lasat de piersici :).

Scoatem piersicile si punem un start de crema fara a deplasa cercul mic:

IMAG1204

Adaugam piersicile si insiropam cercul mic. Acoperim cu crema. Adaugam partea ramasa din blat si acoperim cu crema 🙂

Si apoi partea cu ornarea. De data asta eu am tocat ciocolata marut cu lama unui cutit si am imbracat tot tortul in ea si am facut niste inimioare de ciocolata – topind 50 de grame de ciocolata la cuptorul cu microunde si desenand niste inimioare pe hartie de copt…inimioare ce au mers pentru ateva minute la frigider 🙂

IMAG1212

Si de incheiere o sectiune 🙂

IMAG1213

Spor la treaba si pofta buna!

Reclame
 
 

Etichete: , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: