RSS

Aperitiv cu dovlecei

02 aug.

Daca aveti chef de un preparat cu dovlecei extrem de rapid de facut si foarte gustos cred ca aceasta este reteta perfecta de incercat, mai ales ca temperaturile de afara nu sunt prietene cu gatitul indelung 🙂

IMAG1434

Ingrediente:

-3 dovlecei potriviti

-1 legatura ceapa verde

-150g cascaval

-150-200g branza telemea sarata

-3 oua

-ulei de masline, sare, piper, marar

-gris de grau

-1 plic praf de copt

IMAG1430

Mod de preparare:

Curatam dovleceii de coaja si ii tocam in cubulete. Curatam si tocam ceapa rondele.

Incindem intr-o tigaie cateva linguri de ulei de masline si punem ceapa la calit. Adaugam apoi dovleceii si lasam sa se inmoaie putin. Adaugam sare si piper.

Separat amestecam ouale cu branza si cascavalul date pe razatoare.

IMAG1431

Cand dovleceii sunt usor facuti ii luam dupa foc si ii adaugam la amestecul de oua si branza. O sa vedeti ca amestecul va deveni usor apos. Punem si mararul tocat (optional).

Apoi adaugam gris pana obtinem o consistenta asemanatoare cu cea de chec. La final punem praful de copt si amestecam bine.

Punem totul intr-o tava (aprox. 30×20) …

IMAG1432

si totul merge la cuptorul preincalzit la 170-175grade pana cand suprafata devine aramie 🙂

Si cam asta este tot … e bun atat cald cat si rece.

Spor la treaba si pofta buna !

 

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe august 2, 2016 în Aperitive, Uncategorized

 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: