RSS

Tort egiptean

02 nov.

A fost ziua mea, am trecut cu brio si peste schimbarea prefixului pe care am decis sa o marchez cu un tort nou pe care vreau sa il impartasesc si cu voi, caci vor mai fi ocazii la care sa se potriveasca 🙂

imag1599

Ingrediente pentru un blat (com avea nevoie de 3 ):

-2 albusuri

-2 linguri de zahar

-1/2 lingura faina

-50g nuci macinate

Ingrediente crema vanilie:

-6 galbenusuri

-6 linguri de zahar

-3 linguri faina

-340ml lapte

-170g unt (>80%)

-o esenta vanilie

Ingrediente crema de frisca:

-200g zahar

-120g nuci macinate

-200ml smantana dulce pt frisca

imag1591

Mod de preparare:

Pentru blat – batem albusurile spuma , incorporam treptat zaharul si mixam pana cand zaharul nu se mai simte . La final incorporam cu o spatula faina si nucile macinate.

Totul merge la cuptorul preincalzit la 170 de grade . Eu am copt foaie de blat intr-o forma cu inel detasabil pe care am tapetat-o cu foaie de copt. Sfatul meu este sa dezlipiti blatul de hartia de copt imediat ce ati decis ca este copt si trebuie scos de la cuptor.

Operatiunea se repeta cat sa obtinem cele 3 blaturi.

Le lasam la racit si ne ocupam de creme.

Pentru cea de vanilie mixam galbenusurile impreuna cu faina , zaharul si apoi se adauga treptat laptele. Cand s-a uniformizat compozitia trecem totul la foc mic si amestecam constant pana cand se ingroasa.

Luam de pe foc, adaugam esenta de vanilie, acoperim cu un capac sau cu folie alimentara si punem la racit.

Cand s-a racit adaugam treptat untul pe care il spumam separat. Si cam asta e cu crema de vanilie 🙂

Pentru crema de frisca. Punem zaharul la caramelizat la foc mic , nu amestecam in el decat cand incepe sa se topeasca(atentie sa nu il ardeti si sa devina amar)

Tornati zaharul astfel topit in strat subtire pe o foaie de copt unsa cu ulei .

imag1593

Cand zaharul s-a intarit, il maruntim impreuna cu nucile si amestecam cu frisca batuta.

Si urmeaza montajul :).

Peste o foaie de blat punem 1/3 din crema de vanilie (opriti de la bun inceput 2-3 linguri ca sa aveti cu ce sa decorati la final) si 1/3 din crema de frisca:

imag1594

Si tot asa pana cand ajunge un tort simpaticut.Am folosit crema de vanilie pentru laterale si am ornat cu ceva nuci macinate.

imag1595

Tortul merge la frigider unde trebuie sa stea cel putin 3-4 ore inainte de a fi consumat.

Cu cat sta mai mult la frigider cu atat e mai gustos 🙂

Spor la treaba si pofta buna!

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe noiembrie 2, 2016 în Prajituri

 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: