RSS

Tarta cu piersici si amaretti

21 aug.
Tarta cu piersici si amaretti

Vara asta pare ca nu se da dusa, zilele sunt din ce in ce mai calduroase..insuportabile ar fi un cuvant mai potrivit, dar cu toate astea nu ma las de prajituri( nici de facut, nici de mancat 🙂 ). Imi doream sa incerc ceva nou, nu vreau sa repet aceleasi retete la infinit asa ca am plecat in cautare pe site-urile mele preferate si am dat de minunatia asta, am citit ingredientele, toate imi erau pe plac asa ca m-am pus pe treaba si iata ce a iesit:

20170819_114230

Ingrediente aluat:

-250g faina

-180g unt

-50g zahar

-1 ou

-3g praf de copt

-1 praf de sare

Ingrediente umplutura:

-350g ricotta

-3 oua

-6-7 amaretti sfaramati

-125g zahar

-4-5 piersici+ amaretti  pt decor

20170819_091051

Mod de preparare:

Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana cand obtinem un aluat compact. Daca simtiti ca e mult prea lipicios puteti sa mai adaugati un pic de faina peste cantitatea indicata. Aluatul astfel obtinut merge la frigider unde va sta pentru aproximativ o ora.

20170819_092114

Piersicile le scufundam in apa clocotita pentru aproximativ 30-40 de secunde, punem apoi apa rece peste si le luam pielita.

Pentru umplutura separam albusurile de galbenusuri. Alusurile le batem cu un praf de sare pana devin batoase, iar galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul:

20170819_102624

Peste galbenusuri adaugam ricotta si mixam. Adaugam apoi biscutii maruntiti amestecand usor cu o spatula de jos in sus:

20170819_102952

La final incorporam si albusurile, treptat si amestecand in acelasi fel.

Pentru montajul final: Intindem o foaie subtire pe care o punem intr-o tava de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina peste care adaugam umplutura si la final ornam cu jumatati de piersica si biscuiti amaretti si totul merge la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.

20170819_103619

Lasam apoi la racit, tapetam cu zahar pudra vanilinat si cam asta ar fi :

20170819_135726

Spor la treaba si pofta buna!

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe august 21, 2017 în Prajituri, Uncategorized

 

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: