RSS

Prajitura cu nuca si crema caramel

28 aug.
Prajitura cu nuca si crema caramel

Pentru ca sunt mare amatoare de blaturi pe baza de nuca,  am dat si peste aceasta reteta peste care nu puteam trece fara a o incerca si bine am facut… ce a iesit? Ce e mai jos :

20170827_094334

Ingrediente blat:

-3 galbenusuri

-5 albusuri

-100g zahar

-80g faina

-3g praf de copt

-100g nuca macinata

-1 praf de sare

Ingrediente crema:

-150g zahar

-2 galbenusuri

-175ml smantana pentru frisca

-20g amidon de porumb

-150g unt

-150ml lapte

Alte ingrediente:

-3-4 linguri dulceata de visine/cirese

-100g nuca macinata

-50g ciocolata neagra

Mod de preparare:

Pentru blat  batem albusurile spuma impreuna cu un praf de sare. Seaparat mixam galbenusurile impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul.

Amestecam separat faina cu praful de copt.

20170826_092231

Adaugam amestecul de galbenusuri peste albusuri si incorporam usor cu o spatula. Incorporam apoi si nuca si amestecul de faina cu praf de copt.

Amestecul astfel obtinut il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si totul merge la cuptorul preincalzit la 170-180 de grade pentru aproximativ 20 de min:

20170826_092816

Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca bine de tot.

Pentru crema : punem zaharul la topit intr-o cratita antiaderenta si lasam la foc mic pana cand este uniform topit si atunci adaugam smantana lichida. Fierbem crema pana cand zaharul este complet topit si consistenta este omogena.

20170826_113937

Intr-un alt vas amestecam galbenusurile cu laptele si amidonul. Aceste amestec merge peste caramel si amestecam pana cand ajungem la o consistenta cremoasa:

20170826_114442

Peste aceasta crema punem folie alimentara in care dam cateva gauri cu o scobitoare si lasam crema sa se raceasca complet.

Cand crema este rece, mixam separat 150g unt la temperatura camerei si incepem sa inglobam crema de caramel.

Avand toate cele necesare ne putem apuca de montat . Taiem blatul in 2 parti egale. Peste prima jumatate punem 3-4 linguri de dulceata, apoi jumatate din crema caramel, apoi cealalta jumatate a blatului si imbracam totul cu cealalta jumatate din crema caramel. Decoram cu nuca macinata si optional facem un decor din ciocolata topita la microunde.

20170826_125231

Si cam asta a fost …. va las aici si o sectiune:

20170826_212453

Spor la treaba si pofta buna!

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe august 28, 2017 în Prajituri, Uncategorized

 

Etichete: , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: