RSS

Terci de ovaz

05 ian.

Pentru ca perioada plina de carne de porc si mancaruri grele s-a cam dus si usor usor trebuie sa ne intoarcem la ale noastre, avem azi in program o reteta de terci de ovaz numai buna pentru un mic dejun gustos si sanatos.

F24093E1-4D4D-42C8-8433-7FECB15B8DA6Ingrediente:
-50g fulgi de ovaz

-150ml apa

-150ml lapte( poate fi si vegetal)

-1 banana

-1/2 lingurita scortisoara

-1 lingura sirop de artar

-fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare:

Puneti apa impreuna cu laptele la fiert impreuna cu un praf de sare pentru gust. Cand acest amestec e pe punctul de a da in fiert adaugati fulgii de ovaz si dati aragazul la minim. Fierbeti ovazul apeoximativ 10-15 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Puteti servi fie caldut, fie rece complet dupa bunul plac.
puneti terciul intr-o farfurie si adaugati banana taiata in felii, fulgii de nuca de cocos si presarati scortisoara. Deasupra turnati sirop de artar cu generozitate.
Si asta este tot. Desigur daca nu va place cocosul il puteti inlocui cu nuci/migdale/caju, scortisoara cu vanilie, banana cu orice alt fruct va surade si siropul de artar cu miere. Sky is the limit.
Spor la treaba si pofta buna!

 
Scrie un comentariu

Scris de pe ianuarie 5, 2020 în Mic dejun

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un comentariu