RSS

Guacamole

28 aug.

Azi este despre sanatate si stare de bine!

Am citit de curand mai multe studii privind importanta pH-ului din corpul nostru si cel al alimentelor pe care le consumam. Ei bine concluzia este simpla – daca ne dorim o sanatate de fier este esential sa consumam apa alcalina si alimente de tip alcalin.

Beneficiile alcaline sunt multiple: imbunatatirea nivelului energetic al organismului, eficientizarea procesului de absorbtie al nutrimentelor si totodata pe cel al eliminarii toxinelor si aditional este un ajutor de nadejde in refacerea dupa efort fizic si pentru a arata mai tanar :).

Zis si facut! Mi-am continuat cercetarea cu ce putem consuma de pe piata noastra si asa am ajuns la Apa Calipso ce provine dintr-un izvor natural, din Codrii Vlasiei si contine un complex optim de minerale, ceea ce o incadreaza în zona apelor oligominerale. Nivelul de nitriti prezenti in apa de izvor naturala imbuteliata de Calipso se situează sub capacitatea de detectie a aparatelor de laborator, in vreme ce reziduul fix este de 372 mg la litru, iar valoarea pH-ului este de 8,2, similar cu pH-ul lichidelor din corpul uman.

calipso

Si cum imi place sa pun lucrurile la pachet am zis ca trebuie sa punem Apa Calipso la loc de cinste alaturi de o gustare sanatoasa ce contine alimente alcaline cum ar fi: avocado, patrunjel, lamaia verde si asa a iesit…guacamole, simplu de preparat si extrem de gustos.

guacamole

Ingrediente:

-3 buc. avocado

-2 rosii mici

-1 salota (sau 1/2 ceapa rosie)

-1 buc. lime

-patrunjel

-sare

Mod de preparare:

As zice nimic mai simplu: tocam salota marunt. Taiem rosiile pe jumatate si le scoatem semintele si miezul tot (nu ne dorim nimic din apa interioara a rosiei, caci strica textura de guacamole) si apoi le tocam cubulete.

Taiem fructele de avocado in jumatati, indepartam samburele si eventual parte neagra ce mai apare uneori pe langa sambure, scoatem miezul de avocado cu o lingura si il stropim cu zeama de la jumatate de lime pentru a evita oxidarea.

Zdrobim avocado cu o furculita pana ajunge la textura dorita, adaugam sare, ceapa si rosiile tocate marunt si ceva patrunjel tocat (puteti folosi coriandru, daca va place, asa cum este in reteta originala). Testati si mai adaugati zeama de lime/sare daca voi considerati a fi necesar…pentru mine a fost perfect.

Am servit cu chipsuri de tortilla, dar merge foarte bine si pe paine. O gustare sanatoasa pentru care nu trebuie sa porniti aragazul/cuptorul pe cele peste 30 de grade de afara 🙂 !

Nu uitati sa puneti la rece o sticla de Apa Calipso pentru dupa gustare 🙂 .

Spor la treaba si pofta buna!

 
2 comentarii

Scris de pe august 28, 2018 în Aperitive, Mancare fara carne

 

Etichete: , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri la „Guacamole

Lasă un comentariu