RSS

Clatite cu spanac si feta

15 apr.

Reteta de azi este pentru sporirea diversitati la capitolul mic dejun/ brunch si o recomand cu caldura caci se prepara simplu, e gustoasa si de efect.

clatite

Ingrediente clatite:

-2 oua

-280ml lapte

-140g faina

-1 lingura ulei

-1 praf de sare

Ingrediente umplutura:

-1/4 ceapa rosie

-100g spanac

-60g branza feta

-ulei de masline, sare, piper

-1 cub de unt

Mod de preparare:

Sa fim intelesi de la inceput – puteti face reteta voastra de clatite daca ea exista si e bine intiparita in mintea voastra. Daca nu – luati un blender puneti toate ingredientele din lista de mai sus si amestecati 10-15 secunde si ala e aluatul. Puteti adauga ierburi aromatice daca va fac placere.

Le faceti intr-o tigaie antiaderenta, unsa fin cu putin ulei si cam asta ar fi cu clatitele.

Odata ce aveti clatitele trecem la umplutura. Si ea este la fel de simpla, v-ati prins :).

Intr-o tigaie puneti un strop de ulei de masline, adaugati ceapa tocata marunt si o lasati sa se inmoaie putin. Adaugati apoi spanacul si il gatiti usor. Condimentati cu sare si piper. Luati de pe foc si intr-un bol amestecati feta faramitata cu amestecul de ceapa si spanac si asta a fost cu umplutura.

Puneti umplutura pe jumatate din clatita si le pliati la jumatate si inca odata la jumatata. Vor arata ca niste batistute asa cum le puteti vedea in imaginea de mai sus.

Puneti pe foc o tigaie in care topiti cubul de unt mentionat si puneti clatitele sa stea acolo pana devin maronii, intoarceti si aceeasi poveste- lasati pana ce devin aurii-maronii.

Si asta a fost tot- puteti sa le serviti cu ceva iaurt sau smantana, sa le presarati cu marar, patrunjel, chives, etc.

Spor la treaba si pofta buna!

 
Scrie un comentariu

Scris de pe aprilie 15, 2019 în Mic dejun

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un comentariu