RSS

Fursecuri cu nuci

07 feb.

Pentru momentele in care vrei ceva dulce si gustos, rapid de preparat si cu ingrediente la indemana as zice ca aceste fursecuri sunt perfecte.

V-am mai zis ca in ceea ce ma priveste poftele culinare sunt in  ton cu vremea de afara si ca odata cu racirea vremii primul gand merge spre fursecuri care sa acompanieze o ceasca de cafea sau o cana de ceai cu miere…

fursecuri

Ingrediente:

-120g unt

-80g zahar

-1 pliculet zahar vanilat

-1 ou

-1/2 lingurita esenta de vanilie

-150g faina

-1 varf de cutit praf de copt

-1 praf de sare

-100g nuci tocate grosier

-dulceata de visine/cirese/zmeura…

Mod de preparare:

Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie. Incorporam apoi galbenusul de ou. Adaugam apoi faina amestecata cu sare si praf de copt si formam astfel un aluat moale.

Din acest aluat formam bilute cu diametrul de aprox 2 cm. Trecem bilele mai intai prin albusul pe care il spumam usor cu o furculita si apoi prin nuca pe care va recomand sa o trageti putin intr-o tigaie incinsa.(aroma de nuca coapta este foarteee placuta).

Puneti bilele astfel obtinute pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Cu degetul faceti o adancitura in fiecare fursec si puneti cate o visina/cireasa din dulceata. Puteti folosi si bucatele de rahat colorat sau bucatele de ciocolata.

Puneti tava in cuptorul incins la 175 de grade pentru aproximativ 15 minute si asta este tot. V-am zis ca e rapida 🙂 !

Spor la treaba si pofta buna!

 
Scrie un comentariu

Scris de pe februarie 7, 2019 în Biscuiti/Fursecuri

 

Etichete: , , ,

Lasă un comentariu