Despre Februarie stim cu totii, e luna aceea in care oamenii nu fac rabat la gesturi de iubire, cadouri, plimbari romantice…etc. Recunosc ca nu sunt o mare adepta a curentului Valentine’s Day si nici a batranului Dragobete caci povestea asta cu exprimatul iubirii ar trebui sa fie o treaba constanta si care nu tine cont de ziua din calendar. Dar cu toate astea am simtit sa sarbatoresc iubirea mea pentru…ciocolata si asa s-a nascut reteta ce urmeaza, pe care v-o recomand cu draga inima fie ca e Februarie, Martie, Aprilie sau ce luna va mai place voua :).
Ingrediente lava cake (4 portii):
-80g ciocolata (75% cacao)
-80g unt gras
-2 oua
-2 galbenusuri
-50g zahar
-2 lingurite esenta de vanilie
-2 linguri faina
Ingrediente inghetata:
-1 avocado
-1 banana
-250g mascarpone
-100ml lapte
-2 linguri miere
-zeama de la un lime
-menta(optional)
Mod de preparare:
Pentru inghetata nimic mai simplu: avocado curatat de coaja si sambure, impreuna cu banana rupta in bucati, mascarpone, lapte, zeama de la un lime, mierea si eventual menta daca va place merg intr-un blender pana cand amestecul devine omogen. Puneti totul intr-o tava si puneti la congelator cel putin 3h inainte de a consuma.
Pentru lava cake:
Topim la bain-marie ciocolata tocata marunt impreuna cu untul. Luam de pe foc si lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Separat amestecam ouale impreuna cu galbenusurile, zaharul si vanilia si mixam pentru 3-4 minute. Incorporam apoi ciocolata topita(atentie trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a nu gati ouale! ). Incorporam apoi faina in ploaie si amestecam pana obtinem o crema fina.
Punem compozitia astfel obtinuta in 4 forme de aluminiu (lasati cam jumatate de cm la varf), le batem usor de suprafata de lucru pentru uniformizare.
Puneti formele intr-o tava adanca si tineti la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 8 minute.
Si asta a fost. Am servit cu ceva zmeura proaspata si alaturi de inghetata mai sus prezentata. Puteti desigur sa adaugati si gem de zmeura in cazul in care va place si mai dulce :).
Spor la treaba si pofta buna!