RSS

Chifle cu lapte

17 dec.

Continuam seria experimentelor din domeniul panificatiei 😂 cu aceste chifle cu lapte, unt si ou absolut delicioase, numai bune pentru dulceata de dimineata.
7262C965-97B2-4106-932D-1C26DE1BE5D6
Ingrediente:

-600g faina

-180ml lapte

-10ml apa

-30g unt

-1 ou

-25g drojdie proaspata

-1 lingura sare

-1 lingurita zahar

-seminte de susan si mac pentru decor

Mod de preparare:

Punem pe foc laptele cu apa cat sa se incalzeasca usor. Dizolvam in acest amestec drojdia si zaharul si lasam cat sa obtinem ceva basicute la suprafata.
Intr-un bol, punem faina impreuna cu sarea si incepem sa framantam adaugand laptele cu drojdia, untul moale la temperatura camerei si oul. Framantam cat sa obtinem un aluat omogen pe care il lasam la dospit pentru o ora la loc caldut. Dupa aceasta ora, modelam chifle din aluatul obtinut( eu am facut 9 bucati) si le punem in tava tapetata cu hartie de copt, le udam usor cu apa si le presaram cu seminte de mac/susan si le mai lasam sa se odihneasca 10 minute.
Le coacem apoi la cuptorul preincalzit la 180-190 de grade pana cand obtinem o culoare aurie la chifle ai atunci cand batem pe dosul lor suna a gol. Sunt foarte bune si calde si reci.
Spor la treaba si pofta buna!

 
Scrie un comentariu

Scris de pe decembrie 17, 2019 în Paine/Aluaturi

 

Etichete: , , , , ,

Lasă un comentariu